Skip to main content

 

 

 

 

voimavalmennus_anu_profiili.png

Anu Autio

Valmentaja, toimitusjohtaja

 

soita.svg  040 751 4543

email.svg  anu.autio@voimavalmennus.fi

 

 

Varaa maksuton tapaaminen

Tilaa uutiskirje

Ota yhteyttä
22.10.2018 / Anu Autio

Insights Discovery: Jäänsininen preferenssi

Henkilökohtainen toimintatyylisi näkyy sinusta ulospäin. Millainen on työskentelytyylisi, jos eniten suosimasi toimintatyyli on Insights Discoveryn Jäänsininen preferenssi? Seuraava kuvaus on karrikoitu pintaraapaisu Jäänsinisen preferenssin toimintatyylistä, mutta ehkä saatat tunnistaa tästä  piirteitä itsestäsi – tai jopa työkaveristasi. Muistathan, että kaikista meistä löytyy kaikkia Insights Discovery -värejä, mutta suosimme yhtä, kahta tai kolmea preferenssiä.

Jäänsininen preferenssi

Mikäli tunnistat eniten itseäsi kuvaavia sanoja Jäänsinisestä kategoriasta, suosit todennäköisesti tarkkaa, yksityiskohtaista ja suunnitelmallista otetta työntekoon. Arvostat laadukasta, virheetöntä työtä ja pidät siitä, että sinulla on riittävästi aikaa tutustua käsillä olevaan aiheeseen. Osaat kiinnittää huomiota kysymyksiin, joita muut eivät edes tule ajatelleeksi. Perustat päätöksesi tosiasioihin, faktoihin ja tutkittuun tietoon ja pidät siitä, että tieto on järjestelmällisessä muodossa.

Pidät todennäköisesti siitä, että asiat tehdään niin kuin on sovittu ja että kaikki noudattavat yhteisiä prosesseja. Haluat ymmärtää asiat ennen toteuttamista ja pyrit jo etukäteen selvittämään mahdolliset kompastuskivet matkan varrella. Tykkäät siitä, että asiat tehdään kerralla oikein turhan säätämisen sijaan. Arvostat kirjallista viestintää – silloin tieto on selkeästi tietyssä paikassa dokumentoituna, ja siihen on helppo palata tarkennuksia varten.

Jos Jäänsininen preferenssi tuntuu tutulta, kannattaa tiedostaa seuraavaa:

Sinut saatetaan kokea hitaana toiminnassasi, koska haluat tutustua asioihin niin syvällisesti. Muut saattavat kokea muodollisuutesi ja halusi pitäytyä työasioissa välinpitämättömyytenä toisia kohtaan. Välillä kannattaa avata hieman enemmän myös henkilökohtaista puolta! Voi myös käydä niin, että sinut koetaan kovana ja liian asiakeskeisenä, sillä toimintatyylistäsi ei aina välity ihmisten huomiointi. Hyvät, yksityiskohtaiset kysymyksesi saatetaan kokea kritiikkinä. Kannattaa siis kiinnittää huomiota siihen, missä vaiheessa ja miten esität hyvät kysymyksesi.

Missä tilanteissa tarvitset Jäänsinistä preferenssiä?

Jos tunnistat itsestäsi paljon Jäänsinistä preferenssiä, muista että sen käytön voimakuutta voi säätää. Voit laskea tämän toimintatyylin varaan välillä vähän enemmän, kun taas toisessa tilanteessa joudut hillitsemään Jäänsinistä energiaasi. Tunnistatko tilanteita, joissa voit antaa palaa omalla vahvalla tavallasi ja tilanteita, joissa joudut hieman hillitsemään itseäsi?

Vaikka Jäänsininen preferenssi ei nousisikaan eniten suosimiesi preferenssien joukkoon, tarvitset sitä töissäsi. Missä tilanteissa tarvitset tällaista toimintatyyliä? Missä tilanteissa voisit hyödyntää sitä entistä enemmän?


Muistathan, että meistä kaikista löytyy kaikkia toimintatyylejä. Oma profiilisi kertoo», missä järjestyksessä ja kuinka voimakkaasti suosit eri preferenssejä ja miten niiden vaikutus näkyy toiminnassasi. Osa työpaikkojen ristiriitatilanteista johtuu siitä, että kuvittelemme olevamme aivan erilaisia, kuin miten näyttäydymme muille ja mitä profiilimme meistä kertoo!

Lue lisää myös muista toimintatyyleistä:

Ruohonvihreä»

Tulenpunainen»

Auringonkeltainen»