Skip to main content

 

 

 

 

voimavalmennus_anu_profiili.png

Anu Autio

Valmentaja, toimitusjohtaja

 

soita.svg  040 751 4543

email.svg  anu.autio@voimavalmennus.fi

 

 

Varaa maksuton tapaaminen

Tilaa uutiskirje

Ota yhteyttä
7.2.2018 / Anu Autio

Valmentajan motivaation lähteet

Voima Valmennus täytti yhdeksän vuotta! Yhdeksän vuotta siis yrittäjänä ja lähes 14 vuotta valmentajana on täynnä. Mistä valmentajan motivaatio syntyy ja mitkä ovat työssäni suosikit ja inhokit?

Suosikit – mikä motivoi työsssäni eniten:

Insights Discovery – tiimipäivät! Erityisesti ensimmäinen Voimaa Tiimille! -päivä on aina ja jatkuvasti aivan mahtava! Osallistujien innostus on jokaisessa päivässä korkealla ja päivän aikana tapahtuvat oivallukset on hienoa huomata.

Erityisen mukava päivässä on hetki, jolloin osallistujat keskittyvät omaan Insights Discovery -profiiliinsa tutustumiseen. Siinä minulla on aikaa seurata ilmeitä ja reaktioita, joita omaan toimintatyyliin tutustuminen aiheuttaa. Tämän hetken takia profiileiden tulostus ja kansitus tuntuu aina samalta kuin joululahjojen paketointi.

Mutta miksi suosikkini on juuri tiimipäivä, eikä vaikka esimiesten Insights -päivä? Kyllä, esimiestenkin Insights -valmennukset ovat mahtavia, pääsen niissäkin seuraamaan innostusta ja oivallusta. Olen kuitenkin sitä mieltä, että päivän aiheet ja opitut asiat – itsetuntemus, toisten ymmärtäminen ja tiedon hyödyntäminen – eivät ole vain esimiesten, vaan koko työyhteisön vastuulla. Yhtälailla kuin esimiehen täytyy tuntea tiiminsä, työyhteisön jäsenten täytyy tuntea esimiehensä ja huomoida tämä tuntemus arjessa.

Inhokit – ja mihin sinun kannattaa varautua:

Motivaatiopuheet tai tunnin-parin koulutukset, joissa opittuja asioita ei johdeta käytäntöön tai joiden vaikutusta ei seurata. Haluan saada asiakkailleni – niin organisaatioille kuin osallistujille – parhaan mahdollisen hyödyn käytetystä ajasta: muutoin se on hukka-aikaa kaikille osapuolille. Jos siis haluat minulta vain lyhyen keikan, varaudu suunnittelemaan aikaa aiheen jatkokäsittelylle!

Mistä motivaationi syntyy?

Oma sisäinen motivaationi syntyy ja vahvistuu siitä, että näen työni vaikutukset: innostuksen, oivallusten ja ideoiden syntymisen. Niiden  muotoutumisen toimenpiteiksi. Sovittujen toimenpiteiden viennin käytännön teoiksi. Käytännön tekojen johtamisen toiminnan muutokseen ja haluttujen tavoitteiden saavuttamiseen. Tällä kaavalla on hyvä jatkaa kohti kaksinumeroisia yrittäjävuosia.

Kiitos kaikille yhdeksännen toimintavuoden aikana mukana olleille»!