Skip to main content

 

 

 

 

voimavalmennus_anu_profiili.png

Anu Autio

Valmentaja, toimitusjohtaja

 

soita.svg  040 751 4543

email.svg  anu.autio@voimavalmennus.fi

 

 

Varaa maksuton tapaaminen

Tilaa uutiskirje

Ota yhteyttä
25.10.2017 / Anu Autio

Uuden luominen vaatii kohtaamisia

Helmikuussa 2015 istuin lounaalla työtuttava Pian kanssa. Osa käymästämme keskustelusta kulki ensiporinoiden ja toistemme toimintaan tutustumisen jälkeen vapaasti muisteltuna ja tiivistettynä näin:

Pia: Onko sulla avoimia koulutuksia ollenkaan?
Minä: Ei ole, työskentelen suoraan yritysten kanssa. Oon kyllä vähän miettinyt, että voisin jossain vaiheessa avointa alkaa järjestämään. (Oho, tämä oli eka kerta kun sanoin tämän ajatuksen ääneen!)
Pia: Okei, no minkälaista olet suunnitellut?
Minä: No sellaista valmentavan johtamisen koulutusta, että esimiesten työ helpottuisi.
Pia: Mitä siinä olisi sisältönä?
Minä varovaisesti: No samoja aiheita kuin yrityskohtaisissa koulutuksissa… Itsetuntemuksen lisääminen, ratkaisukeskeiset menetelmät, valmentava johtamisote, ristiriitatilanteiden ratkaisu, ihmisten osallistaminen ja ymmärtäminen ja se, että miten nämä menetelmät saadaan vietyä työyhteisöön asti. Vastuu kehittämisestä on kuitenkin koko porukalla.
Pia: Hei kuulostaapa hyvältä, mä ilmoittaudun heti!
Minä päästäni pyörällä: Oho, okei. No minäpä alan kasaamaan koulutusta.

Ajatukset ja ideat eivät synny vain yksin pohtiessa, vaan ihmisiä kohdatessa ja keskustellessa. Teoiksi ne muuttuvat, kun saamme kohtaamisista rohkeutta ja ”potkua” muutoksiin: tartumme kimmokkeisiin. Sain kohtaamisestamme kimmokkeen, joka on muokannut työtäni uudenlaiseen suuntaan: yrityskohtaisten valmennusten ja koulutusten lisäksi avointen vastaavien järjestämiseen. Pia oli ensimmäinen ilmoittautuja koulutukseen, joka oli vasta ajatuksissani – mutta koska se tuli ääneen lausuttua ja osallistuja oli jo, koulutushan oli toteutettava!

Kiitos Pialle siis edelleen kohtaamisestamme! Pia ei lopulta päässyt itse mukaan, mutta tuon lounaskohtaamisen vaikutukset ovat ulottuneet satoihin työntekijöihin koulutuksiin osallistuneiden esimiesten ja yrittäjien kautta. Millaisista kohtaamisista sinä olet saanut kimmokkeita uuden kehittämiseen ja tekemiseen?


Hyvien kokemusten myötä entistä parempi Valmentavan ja osallistavan johtamisen koulutus alkaa tammikuussa 2018 Oulussa.  Jos haluat saada mahtavia kohtaamisia ja kimmokkeita kehittymiseen ja kehittämiseen, lue alkavasta koulutuksesta lisää » ja ilmoittaudu mukaan!