Skip to main content

 

 

 

 

voimavalmennus_anu_profiili.png

Anu Autio

Valmentaja, toimitusjohtaja

 

soita.svg  040 751 4543

email.svg  anu.autio@voimavalmennus.fi

 

 

Varaa maksuton tapaaminen

Tilaa uutiskirje

Ota yhteyttä
2.5.2017 / Anu Autio

Palautetta pomolle!

Palautteen antamisesta puhutaan paljon sekä jatkuvaan kehittymiseen ja oppimiseen että työssäjaksamiseen liittyen. Teemana on kuitenkin usein esimiehen antama palaute työntekijöille – ei niinkään palaute kollegalta kollegalle saati työntekijän antama palaute esimiehelle. Tämän viikon tiimitreenissä kannustetaan antamaan hyvää palautetta pomolle!

Arkinen kiitos on ykkönen. Pienistä asioista kiittäminen kuuluu hyvän ilmapiirin tukipilareihin ja todennäköisesti myös esimiehesi ansaitsee sen Joskus on kuitenkin syytä mennä palautteessa vähän syvemmälle.

Mieti, mitä arvostat esimiehesi toiminnassa. Kirjaa näitä asioita ylös, ja pohdi tilannetta jossa nämä ovat toteutuneet:

  • Mitä tilanteessa tapahtui?
  • Miltä tilanne sinusta tuntui?
  • Millä tavoin esimiehen toiminta vaikutti käyttäytymiseesi?

Seuraava askel vaatii hieman rohkeutta: kerro nämä asiat esimiehellesi! Jos kokemasi hyvä mieli jää vain sinun tietoosi, se todennäköisesti kyllä vaikuttaa hyvää ilmapiiriin. Ehkä esimies olisi kuitenkin iloinen kuullessaan kokemastasi hieman tarkemmin? Rohkeimmat tiimit päättävät antaa yhdessä hyvää palautetta esimiehelle vaikka tiimipalaverin yhteydessä!

Jos haluatte tiimissä tehdä palautteen antamisesta konkreettisempaa, kannattaa tsekata vaikka Solitan esimerkki». Mitä keinoja teillä voisi olla, että hyvän palautteen antaminen tulisi tavaksi?