Skip to main content

 

 

 

 

voimavalmennus_anu_profiili.png

Anu Autio

Valmentaja, toimitusjohtaja

 

soita.svg  040 751 4543

email.svg  anu.autio@voimavalmennus.fi

 

 

Varaa maksuton tapaaminen

Tilaa uutiskirje

Ota yhteyttä
7.2.2017 / Anu Autio

Insights Discovery: Muutoksen suunnittelu

Muutoksen johtaminen vaatii suunnittelua. Muutoksen suunnittelu on erilaisten toiveiden ja tarpeiden huomioimista itse toiminnan ja toimintojen muuttamisen – siis tekemisen – lisäksi.  Muutoksessa johdat niin itse tekemistä, kuin myös ajattelua ja ihmisten tunnetta sekä kokemuksia. Tässä vinkkejä, joilla pääset suunnittelussa alkuun.

  1. Tutki ja selvitä faktat. Jos ne ovat epäselviä itsellesi, et pysty perustelemaan muutosta eteenpäin. Keskustele tarvittaessa oman esimiehesi kanssa niin kauan, että itse ymmärrät muutoksen taustat ja tulevaisuuden hyödyt. Kerro faktat ja käytä todistusaineistoa muutoksen perusteluun.
  2. Aseta muutokselle selvät tavoitteet ja tee suunnitelma, joka on linjassa organisaation tavoitteiden kanssa. Valmentava johtaja tekee suunnitelman yhdessä tiimin kanssa ja asettaa tiimille myös omat tavoitteet muutokseen. Keskustelu siitä, miten säilyttää hyvä fiilis ja työilmapiiri muutoksen aikana ei ole pahitteeksi.
  3. Luo tiimin kanssa yhdessä muutokselle houkutteleva visio: inspiroiva kuva tulevaisuudesta, joka houkuttelee muutokseen. Ennen kaikkea kysymys ”Mitä hyötyä tästä on meille?” auttaa tulevaisuudenkuvan luomisessa.
  4. Ota huomioon ihmisten edeltävät kokemukset, varmista muutoskapasiteetti ja halu olla mukana. Motivoi, kannusta, muistuta edellisistä onnistumisista! Varmista myös, että muutoksen tekemiseen on aikaa.

vinkitmuutokseen.png