Skip to main content

 

 

 

 

voimavalmennus_anu_profiili.png

Anu Autio

Valmentaja, toimitusjohtaja

 

soita.svg  040 751 4543

email.svg  anu.autio@voimavalmennus.fi

 

 

Varaa maksuton tapaaminen

Tilaa uutiskirje

Ota yhteyttä
8.11.2016 / Anu Autio

Insights Discovery: Motivaation esteet

Joskus käy niin, että vaikka itse työ on mukavaa ja motivoivaa, työkaverit kivoja ja esimieskin vaikuttaa hyvältä, jokin ei tunnu olevan oikein. On mahdollista, että työyhteisön, esimiehen tai organisaation toimintatyyli tai kulttuuri ei vastaa omia toiveitamme ja tarpeitamme. Tällöin tästä motivaation esteiden listasta saattaa löytyä jokin selitys.

Samoin kuin motivaation lähteissä, persoonallisella toimintatyylillämme on vahva vaikutus motivaation esteissä. Välillä motivaatiomme saa ”kapuloita rattaisiin” – hetkelliset vastoinkäymiset, loukkaantumiset ja epäonnistumiset ovat normaalia arkea, kunhan asiat palautuvat piakkoin normaalitilaan. Jos kuitenkin käy niin, että motivaation esteistä tulee jatkuvia ja omaan työhön sekä työintoon vaikuttavia, asia kannattaa ehdottomasti ottaa puheeksi. Muut eivät välttämättä huomaa tai tunnista juuri sinun toiveitasi – heidän toiveensa voivat olla aivan erilaisia!

Jos tunnistat oheisesta kuvasta tai muutoin omaan työhösi liittyviä motivaation esteitä, nosta asia esiin tiimin tai oman esimiehesi kanssa. Kerro omat toiveesi ja tarpeesi mahdollisimman selkeästi. Pyri kertomaan käytännön tasolla muille, mitä asialle voitaisiin tehdä. Hyvässä tilanteessa tästä seuraa muutos toiminnassa, joka tukee oman motivaatiosi säilymistä.

Jos toiveitasi ei voida toteuttaa, tilanne vaatii sinulta itseltäsi pohdintaa: miten voit mukauttaa omaa toimintaasi ympäristön mukaan ja miten kestät mahdollisen motivaation esteen olemassaolon? Muistathan: se mikä toiselle on motivaation este, saattaa toiselle olla työnilon kannalta merkitysetön seikka tai jopa motivaation lähde!

motivaation-esteet.png

Motivaation esteet