onnistumisten tutkiminen

Kevään kasaus – onnistumisten tutkiminen

Moni odottaa malttamattomana loman alkua. Viimeisiä hommia tehdään vauhdilla, jotta mitään ei jäisi kesken. Millaista tarinaa kerrot itsellesit tässä vaiheessa kuluneesta keväästä? Onnistumisten tutkiminen auttaa tarinan muokkaamisessa ja suuntaa huomiota niihin asioihin, mitkä lisäävät ja tukevat motivaatiota.

Mitä valmentava johtaminen on

Mitä valmentava johtaminen on?

Valmentava johtaminen toteutuu eri tavoin eri aloilla ja eri työyhteisöissä. Tärkeintä on löytää juuri itselle ja työyhteisölle paras määritelmä siihen, mitä valmentava johtaminen on – se määrittää omalta osaltaan johtamisen käytäntöjä ja arvoja. Avoimissa valmentavan ja osallistavan johtamisen koulutuksissa käsite määritellään myös. Lue täältä, mitä valmentava johtaminen on tarkoittanut osallistujille.

Kehittävä palaute kehittymisen tueksi

Kehittävän palautteen tavoitteena on auttaa toista kehittymään työssään ammattilaisena ja tuottaa uutta osaamista. Kehittävää palautetta toivotaan usein esimieheltä, mutta aktiivisissa työyhteisöissä työn arviointia ja kehittämistä tapahtuu itsenäisesti. Onko teillä kehittävä palaute sidottu arjen käytäntöihin?