Mitä valmentava johtaminen on

Mitä valmentava johtaminen on?

Valmentava johtaminen toteutuu eri tavoin eri aloilla ja eri työyhteisöissä. Tärkeintä on löytää juuri itselle ja työyhteisölle paras määritelmä siihen, mitä valmentava johtaminen on – se määrittää omalta osaltaan johtamisen käytäntöjä ja arvoja. Avoimissa valmentavan ja osallistavan johtamisen koulutuksissa käsite määritellään myös. Lue täältä, mitä valmentava johtaminen on tarkoittanut osallistujille.

Kehittävä palaute kehittymisen tueksi

Kehittävän palautteen tavoitteena on auttaa toista kehittymään työssään ammattilaisena ja tuottaa uutta osaamista. Kehittävää palautetta toivotaan usein esimieheltä, mutta aktiivisissa työyhteisöissä työn arviointia ja kehittämistä tapahtuu itsenäisesti. Onko teillä kehittävä palaute sidottu arjen käytäntöihin?

Korjaava palaute vai mielipide?

Korjaavan palautteen antaminen ja asioiden puheeksiottaminen ei ole aina helppoa. Annatko palautetta oikeasti henkilön kehittymisen tueksi, työn tekemisen sujuvoittamiseksi ja yhteistyön helpottamiseksi? Vai annatko palautetta siitä, että henkilö ei toimi kuten sinä haluaisit – jotta henkilö vastaisi sinun toimintatyylisi tarpeisiin? Varmista, että palautteesi ei ole pelkkä mielipide.