Valmentavan johtamisen avoin koulutus alkaa syyskuussa 2018!

Valmentavan ja osallistavan johtamisen koulutus käynnistyy Oulussa jälleen syksyllä 2018! Koulutus antaa konkreettisia työkaluja sekä malleja sovellettavaksi valmentavana johtajana toimimiseen ja ihmisten kohtaamiseen. Osallistamalla työntekijät oman työnsä ja toiminnan kehittämiseen, saat tehoja ja tulosta työhön. Pääset myös hyödyntämään kaikkien osaamista ja pystyt tukemaan sekä omaa että tiimiläisten intoa ja motivaatiota työhön.

Koulutus sisältää:

  • 6 tehokasta, käytännönläheistä koulutuspäivää
  • Henkilökohtainen coaching koulutuspäivien aikana
  • Henkilökohtaisen Insights Discovery -profiilin
  • Valmennuspäivien materiaalit sekä tehdyt tehtävät sähköisenä
  • Henkilökohtaisen tai yrityskohtaisen valmennuksen kouluttajan kanssa koulutuspäivien välillä
  • Opiskelijaryhmän loistava tuki esimiestyöllesi ja johtamiselle
  • Verkkofoorumi koulutuksen ajan ja sen jälkeen ideoiden ja osaamisen jakamiseen sekä tuen saamiseen

Lisätietoja koulutuksesta saat kouluttaja Anu Autiolta, 040 751 4543 tai anu.autio ( ) voimavalmennus.fi.

Valmentava johtaminen: Koulutusohjelman aikataulu ja sisältö:

Koulutus toteutetaan tiiviinä kahden päivän kokonaisuuksina (27.-28.9.2018, 1.-2.11.2018, 13.-14.12.2018). Ensimmäiset kaksi päivää olemme Oulussa, seuraavat kokonaisuudet vietetään ”yön yli” -kokonaisuuksina. Tilat vahvistetaan koulutuksen alkamisen varmistuttua (min. 14 osallistujaa).

Selaa tästä kokonaisuuksien sisällöt:

27.9.2018: Esimiehen itsetuntemus johtajuuden pohjana

Mitkä ovat vahvuutesi johtajana? Millainen valmentaja olet? Aloituspäivässä pääset tutustumaan itseesi ja omiin vahvuuksiisi valmentavana esimiehenä henkilökohtaisen Insights Discovery -profiilin ja -oppimisjärjestelmän kautta. Tutustut myös muihin opiskelijoihin ja saat ryhmän tuen saman tien käyttöön.

Yksi päivän tärkeimmistä aihealueista laittaa sinut pohtimaan seuraavia kysymyksiä: Miksi sinä haluat johtaa? Mikä on johtamisesi tärkein tavoite?

28.9.2018: Valmentavan ja osallistavan johtamisen perusteet

Toisen päivän aikana tutustut valmentavan ja osallistavan johtamisen perusperiaatteisiin. Opit lisää erilaisista osallistamis- ja valmennusmenetelmistä. Opit suunnittelemaan valmennusprosesseja eri tilanteisiin. Opit hyödyntämään valmentavaa otetta mm. muutosten läpiviennin, strategian toteuttamisen sekä tavoitteiden saavuttamisen ja mittaamisen näkökulmista. Lisäksi perehdyt valmentavan johtamisotteen vaatimiin rakenteisiin ja käytäntöihin omassa työyhteisössäsi.

1.11.2018: Ratkaisu- ja tavoitekeskeinen ote johtamisessa

Miten pidät huomion tavoitteissa menneisyyden sijaan? Miten vältät syyttelykierteen ja onnistut muutoksissa? Ratkaisukeskeisillä työkaluilla opit viestimään ja toimimaan tehokkaasti vuorovaikutuksessa muiden kanssa. Opit säilyttämään innostuksen vaikessakin paikoissa ja pystyt lisäämään oman työsi ja tiimisi tuottavuutta.

Päivän aikana opit ratkaisukeskeisen toimintatavan perusteet sekä ydinasiat ratkaisukeskeisestä johtamisesta, vuorovaikutuksesta ja viestinnästä.

2.11.2018: Erilaisuuden johtaminen ja sisäinen motivaatio

Ensimmäisen päivän aikana tutustuit itseesi. Neljännen päivän aikana huomio siirtyy sinusta valmennettaviisi. Päivän aikana opit kohtaamaan erilaisia toimintatyylejä työyhteisössä sekä soveltamaan omaa valmentavaa johtamistyyliäsi tilanteen mukaan. Miten johtaa erilaisia ihmisiä niin, että motivaatio ja hyvä fiilis säilyy tulosta tehden?

Lisäksi päivän aikana pureudutaan niin eri toimintatyylien motivaattoreihin kuin motivaation esteisiin sekä sisäisen motivaation tunnistamiseen ja ylläpitämiseen.

13.12.2018: Haastavat esimiestilanteet

Päivän aikana opit ratkomaan haastavia esimiestilanteita. Saat itsevarmuutta ja lisää työkaluja erilaisten vaikeiden tilanteiden kohtaamiseen – käsittelemme ennen kaikkea osallistujaryhmän omia haastavia tilanteita.

Opit myös ottamaan asioita rakentavasti puheeksi, opit antamaan palautetta uudella tavalla sekä käsittelemään ristiriitatilanteita entistä paremmin. Opit myös itse ottamaan palautetta vastaan entistä tehokkaammin.

14.12.2018: Ratkaisukeskeisen työyhteisön luominen

Oppimasi asiat eivät ole ainoastaan sinun vastuullasi, vaan tarkoitus on osallistaa koko työyhteisö. Miten rakennat ratkaisukeskeisen työyhteisön, jossa oppimiasi asioita on helppo hyödyntää? Miten laadit yhteiset kaikkia innostavat tavoitteet ja toimintasuunnitelmat? Kuudennen päivän aikana käydään läpi, miten aiot hyödyntää valmennusprosessin antia työyhteisössäsi. Päivän aikana myös päivität tavoitesuunnitelmasi.

Koulutuksen hinta (1950 € + alv 24% / 1 osallistuja, 1850 € + alv 24% / 2 osallistujaa, 1750 € + alv 24% / 3 osallistujaa tai enemmän samasta organisaatiosta) sisältää Oulun päivien tarjoilut ja täyden ylläpidon internaattipäivinä.

Kokonaisuus laskutetaan yhdessä, kahdessa tai kolmessa erässä sopimuksen mukaan.

Alkava koulutus on jo viides Valmentavan ja osallistavan johtamisen avoin koulutus. Kouluttaja Anu Autio on valmentanut ja kouluttanut yli 10 vuoden ajan esimiehiä ja työyhteisöjä, ohjannut kehittämisprosesseja ja auttanut muutosten toteuttamisessa. Anun käyttämät pehmeät ja ohjaavat vaikuttamisen keinot on todettu toimivaksi niin kaupanalan, logistiikan, IT-maailman, järjestötyön, kuntasektorin, raskaan teollisuuden kuin ravintola-alan keskuudessa. Parhaat palat on valittu Valmentavan johtamisen koulutukseen. Katso aiemmin osallistuneiden kommentteja täältä: Valmentavan johtamisen koulutuskysely. Lisäksi täältä löydät ihan ensimmäisen koulutuksen palautteet»

Ilmoittaudu koulutukseen tästä:

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Puhelinnumero (pakollinen)

Yrityksen nimi

Yrityksen osoite

Roolisi yrityksessä tai organisaatiossa